Thread: lldb : Error - failed to launch or debug process

  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Jul 2018
    Posts
    6

    Unhappy lldb : Error - failed to launch or debug process

    Using OpenBSD clang v10.0.1 targeting aarch64-unknown-openbsd6.8 to compile a simple SDL c program using the following clang command to compile:
    Code:
    clang -glldb -std=c99 -Wall -Werror $(pkg-config --cflags --libs sdl2) example.c -o example
    Program compiles with no warnings and no errors. I attempt to debug the compiled program using lldb v10.0.1:
    Code:
    lldb example
    and set my breakpoints
    Code:
    breakpoint set --name main
    then set the command to perform at the breakpoint
    Code:
    breakpoint command add 1.1  bt  DONE
    I attempt to run through the program
    Code:
    r
    And then recieve the error message specified in the title of this post. I am not entirely sure what I am doing wrong here. Any help as to where to look to begin to troubleshoot this or any isnight into the problem would be greatly appreciated.
    Last edited by dracut; 11-05-2020 at 04:42 PM.

  2. #2
    and the hat of int overfl Salem's Avatar
    Join Date
    Aug 2001
    Location
    The edge of the known universe
    Posts
    38,658
    Maybe put the libs after the source.
    clang -glldb -std=c99 -Wall -Werror $(pkg-config --cflags sdl2) example.c -o example $(pkg-config --libs sdl2)
    If you dance barefoot on the broken glass of undefined behaviour, you've got to expect the occasional cut.
    If at first you don't succeed, try writing your phone number on the exam paper.

  3. #3
    Registered User
    Join Date
    Jul 2018
    Posts
    6
    Would that really have an effect in this case? Nonetheless I've tried it and the same issue persists.

Popular pages Recent additions subscribe to a feed

Similar Threads

  1. Running Program.cpp, get Launch Failed. Binary Not Found
    By augustas656 in forum C++ Programming
    Replies: 18
    Last Post: 06-05-2014, 10:17 AM
  2. Debug assertion failed error
    By nareshlove in forum C Programming
    Replies: 2
    Last Post: 02-14-2013, 05:45 AM
  3. One more Debug Assertion Failed! Error
    By ilerleartik in forum C Programming
    Replies: 8
    Last Post: 03-17-2012, 04:49 PM
  4. Debug Assertion Failed error
    By frankchester in forum C Programming
    Replies: 7
    Last Post: 12-02-2010, 09:55 AM
  5. error "debug assertion failed"
    By roaan in forum C Programming
    Replies: 26
    Last Post: 08-07-2009, 12:36 PM

Tags for this Thread