PDA

View Full Version : redhat linux netoworking



Klinerr1
11-16-2003, 02:23 AM
i just setup redhat linux 6 on another machine. which was a windows 98 netowrked with this computer so they could both get internet. (i know theres redhat 9, im burning the CDs now im just doing 6 to screw around untill CDs finish). i dont get how to setup to add my linux machine to the network. i know it can autodetect it. but i cant figure how to do this. (im using the windowsX gui interface)

yes ima linux nOOb and dont say i should use mandrake before redhat i hear that too much

Shogun
11-16-2003, 07:18 AM
you know redhart 10 is in alpha? :) (atlist that's what I've hurd? :))

Klinerr1
11-16-2003, 08:45 AM
ok peoples nvm according to my friend person, redhat 9 you dont even gotta press anything just have the computer plugged into the network with the lan card and all and it just does the magic for you. :)

Scourfish
11-16-2003, 12:39 PM
samba

Klinerr1
11-16-2003, 03:08 PM
alright, im getting redhat 9 from

http://www.linuxiso.org/distro.php?distro=7

iev downloaded and burnt CDs 1 and 3. but everytime i try to download number 2 i keep getting an error saying connection to the website was lost after an hour or so of downloading. so i found this ftp site.


http://ftp.redhat.com/pub/redhat/linux/9/en/iso/i386/

the top 3 files is shrike-SRPMS the bottom 3 are the CDs i been getting from the first location, so im downloading shrike-i386-disc2.iso . but i dont get what the SRPMS are...

ZakkWylde969
11-16-2003, 05:13 PM
I say get Mandrake 9.2

Klinerr1
11-16-2003, 06:38 PM
i foresaw that

Leeman_s
11-16-2003, 09:46 PM
I'd say redhat is really good, don't go mandrake. But just so you know there will be no further redhat distros after 9...they're working on redhat enterprise now, which you'll have to pay for. Look into fedora though...

As for your network, redhat 9 does it pretty easily. Explain your setup...do you have a router? etc...

Commander
11-16-2003, 10:47 PM
Originally posted by Klinerr1
but i dont get what the SRPMS are... software/library packages in RPM format.

EDIT: just incase i wasn't too clear, the cds are filled with rpms. so if u need a dependency package, it's a good idea to check the cds b4 u go downloading from the internet.