PDA

View Full Version : Beta 1 with source code



Barjor
04-03-2002, 01:28 PM
Ok there is still alot of work todo but the sun is shining outside so here it is. Feal free to comment and flame. I know there is alot of things in the code that needs to be changed.

http://flashdaddee.com/forums/showthread.php?threadid=1795

incognito
04-03-2002, 02:26 PM
Looks really cool, but it crashed everytime I try to create an arc or something........maybe I need to restart or something.......btw I am using XP.

Barjor
04-03-2002, 02:34 PM
Mm thats strange..You shouldn't have to restart. I have not tested it on XP only on 9X NT4 and W2k and never had any problems. Does it start on line creation to?

If you chose Create->line-> endpoints
then cursor from the menu, click on the drawing area
select cursor again and click on the drawing area

Does it still crash?

Barjor
04-03-2002, 02:37 PM
For the other menu options you need to have an entity created. So if you create a line with cursor to cursor. then you can select endpoint and move the cursor close to the line and the line will change color. if you then click it will select the endpoint that is closest to the cursor position. And you have to press esc to be able to access the top menus again. That is a flaw that i am working on.

incognito
04-03-2002, 02:52 PM
Originally posted by Barjor
Mm thats strange..You shouldn't have to restart. I have not tested it on XP only on 9X NT4 and W2k and never had any problems. Does it start on line creation to?

If you chose Create->line-> endpoints
then cursor from the menu, click on the drawing area
select cursor again and click on the drawing area

Does it still crash?


When I click on endpoint it brings up the menu on the left, I lose control of the program, meaning I can't actually moved the program window itself and I cannot click on the drawing area. But this IS windows I am using so I might have to restart later on. :D

incognito
04-03-2002, 02:54 PM
And well yeah it does stop responding and ends up crashing after a while, but ask around it might just be my system that I have to restart, but I'll do it later, I am working on something with Direct X and crap and if I restarted now it would take some time to "set up" everything again, sorry :D.

Barjor
04-03-2002, 02:55 PM
MM if I select Create anything midpoint without anything being on the screen it crashes. The only way to create something the first time is with the cursor option.

Barjor
04-03-2002, 03:02 PM
Originally posted by elchulo2002



When I click on endpoint it brings up the menu on the left, I lose control of the program, meaning I can't actually moved the program window itself. :D

MM yes that could be improved. This is the deal. When the menu pops up to your left, select cursor. The menu will then close. Click on the drawing area and the menu will pop up again. select cursor and click on the drawing area. You should now have a line. To get out of the loop press esc and you should regain control of everything. MM I really should fix that tight loop thing. After the first entity is created you can select any of the left menu options. If you as an example choose midpoint move the cursor close to the entity you want to draw from. It will get highlighted when you are within "reach" click and that position is selected..Mm I am not explaining wery well right now. I need to make my intentions clearer in the program and show an error instead of a crash.

Barjor
04-03-2002, 03:03 PM
On the wery bottom of the window the program promts you for what input it expects.

incognito
04-03-2002, 03:11 PM
Originally posted by Barjor


MM yes that could be improved. This is the deal. When the menu pops up to your left, select cursor. The menu will then close. Click on the drawing area and the menu will pop up again. select cursor and click on the drawing area. You should now have a line. To get out of the loop press esc and you should regain control of everything. MM I really should fix that tight loop thing. After the first entity is created you can select any of the left menu options. If you as an example choose midpoint move the cursor close to the entity you want to draw from. It will get highlighted when you are within "reach" click and that position is selected..Mm I am not explaining wery well right now. I need to make my intentions clearer in the program and show an error instead of a crash.


Ok now that worked like a charm........:D

Barjor
04-03-2002, 03:15 PM
Ok let me do an example and see if I can explain mu convoluted way of thinking

Open app
1.Select *Create ->Line->Endpoints a menu will pop up
2.Select cursor: menu will go away
3.Move cursor to drawing area and click: menu will pop back up
4.Select cursor: menu will go away
5.Move cursor to drawing area and click: Line will be created
6.Press Esc :menu will go away
7.Select *Create->Arc->Center+edge.: Menu will pop up
8.Select midpoint: menu will go away
9.Move cursor to the line. The line will then change color
10. Click the line: Menu will pop up
11.Select enpoint
11.Move cursor to one of the end of the line, Line will get change color.
12.Click and an arc will be created

Barjor
04-03-2002, 04:02 PM
Xform is used to move/copy .scale.rotate entities around the screen.

Barjor
04-04-2002, 01:28 PM
Ok it sems like anything that have to do with edit -> trim will crash the computer. That will be fixed by tomorow among some other minor crash prone tasks.

Barjor
04-04-2002, 11:14 PM
Ok there is a new version of this beta with alot of improvments. It doesn't crash anymore. EVER,, it runs as solid as a brick..erh well sometimes it doesn't but...Basicly everything works better now. The line selection algoritm is improved. Edit->trim works etc
Give it a try and tell me what you think.

http://flashdaddee.com/forums/showthread.php?threadid=1795