Weird sound problem

This is a discussion on Weird sound problem within the Tech Board forums, part of the Community Boards category; I've just bought a new case with better cooling than the last and basically just transferred the guts over. Everything ...

  1. #1
    Supermassive black hole cboard_member's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Posts
    1,709

    Weird sound problem

    I've just bought a new case with better cooling than the last and basically just transferred the guts over. Everything is fine in that area except when I switched the PSU back on I got a sort of surge - the fan LED's pulsed, speakers crackled and monitor boinged.

    All seems to be fine except my sound. I don't think there's anything wrong with the speakers themselves because another pair I've got also don't work in this PC, and according to everywhere I look (device manager etc) the speakers are plugged in and working properly. Maybe that surge damaged the connector on the mobo?

    Yes, I have checked it's not on mute.
    Good class architecture is not like a Swiss Army Knife; it should be more like a well balanced throwing knife.

    - Mike McShaffry

  2. #2
    PC Fixer-Upper Waldo2k2's Avatar
    Join Date
    May 2002
    Posts
    2,001
    so are you asking a question?
    I'd say throw a cheapo pci sound card in that you have lying around and see if that works. If not, you've got different/more problems.
    PHP and XML
    Let's talk about SAX

  3. #3
    They Call me Mister Sako
    Join Date
    Jul 2004
    Posts
    169
    try finding the drivers for your MOBO sound device and updating them. (im assuming this is a built in sound card your talking about)
    AIM: MisterSako | MSN: sakotheinsane@hotmail.com | E-mail: klinerr1@nc.rr.com
    The goal of computer science is to be lazy

  4. #4
    PC Fixer-Upper Waldo2k2's Avatar
    Join Date
    May 2002
    Posts
    2,001
    >>try finding the drivers for your MOBO sound device and updating them. (im assuming this is a built in sound card your talking about)

    I doubt that new drivers will fix the problem, if this happened after a power issue like he said, chances are the card (or part of the board) is fried.
    PHP and XML
    Let's talk about SAX

Popular pages Recent additions subscribe to a feed

Similar Threads

  1. weird CString problem
    By axr0284 in forum Windows Programming
    Replies: 1
    Last Post: 03-18-2006, 04:05 PM
  2. Weird Problem?
    By Blackroot in forum C++ Programming
    Replies: 8
    Last Post: 01-27-2006, 01:43 AM
  3. Weird problem on '02 3.4L V6 auto
    By VirtualAce in forum A Brief History of Cprogramming.com
    Replies: 8
    Last Post: 01-12-2006, 12:05 AM
  4. Replies: 6
    Last Post: 05-12-2005, 04:39 AM
  5. Weird class problem!
    By aker_y3k in forum C++ Programming
    Replies: 2
    Last Post: 09-25-2002, 07:12 AM

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21