Slackware problem

This is a discussion on Slackware problem within the Tech Board forums, part of the Community Boards category; I installed slackware 9.1 with no problems until i got to the lilo part. I used simple as the option, ...

  1. #1
    RoD
    RoD is offline
    Redundantly Redundant RoD's Avatar
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Missouri
    Posts
    6,331

    Slackware problem

    I installed slackware 9.1 with no problems until i got to the lilo part. I used simple as the option, and told it to add lilo to the MBR. It attempted to install lilo and gave an error, saying i would have to go back later and try again.

    I finished the install but it boots right into xp because of the lack of the bootloader. So i put the install cd backin and try to run pkgtool. It says i cant till i mount my drive, so i follow the commands for mounting hda1 ext2 as it says, but it wont.

    How can i go back now and install lilo?

  2. #2
    RoD
    RoD is offline
    Redundantly Redundant RoD's Avatar
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Missouri
    Posts
    6,331
    ok i formatted the linux partition and reinstalled slackware. this time i went expert, set lilo up on the superblock, added the windowsxp and linux partitions to the bootloader list, and selected install lilo. it went fine, but now i ahve to make lilo's menu "show up"....how do i do that?

  3. #3
    PC Fixer-Upper Waldo2k2's Avatar
    Join Date
    May 2002
    Posts
    2,001
    so does it still boot straight into xp? or does it go into lilo but you get no menu? If the latter, please post whats in your /etc/lilo.conf so we can have a look see.
    PHP and XML
    Let's talk about SAX

  4. #4
    RoD
    RoD is offline
    Redundantly Redundant RoD's Avatar
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Missouri
    Posts
    6,331
    sure reply right after i figure it out LOL

    going thru simple it fails to write to MBR, but under expert, flawless. Now if i can figure out how to load kde from the prompt :P

  5. #5
    RoD
    RoD is offline
    Redundantly Redundant RoD's Avatar
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Missouri
    Posts
    6,331
    omfg im on the net in linux!!!!

    wow im all proud of myself and crap hahahahah. startx, how simple. Now to figure out how to do some stuff, finally i can do something in linux. The beginning of a wonderful relationship!

  6. #6
    PC Fixer-Upper Waldo2k2's Avatar
    Join Date
    May 2002
    Posts
    2,001
    Oh so it boots into linux, see from your post i thought maybe it didn't boot at all. Well that's good then, all you have to do is edit lilo.conf to include an entry for the windows partition. Good luck.
    PHP and XML
    Let's talk about SAX

  7. #7
    & the hat of GPL slaying Thantos's Avatar
    Join Date
    Sep 2001
    Posts
    5,681
    How to fix all slackware related problems: Install Debian

    /duck

  8. #8
    RoD
    RoD is offline
    Redundantly Redundant RoD's Avatar
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Missouri
    Posts
    6,331
    it didnt used to boot into linux, just straight into winxp. All better now. Only problem is KDE doesnt recognize my mouse unless i use the usb/ps2 adapter, but i want it directly into usb. Also, how do i navigate to the ocntents of my cdrom or my fat32 sharing partition?

  9. #9
    Crazy Fool Perspective's Avatar
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    Canada
    Posts
    2,640
    Quote Originally Posted by RoD
    KDE doesnt recognize my mouse [...] how do i navigate to the ocntents of my cdrom or my fat32 sharing partition?
    the answer to all three questions is... you have to mount them first

    google for mounting usb devices, its pretty straight forward if you have the module installed already. mounting the cdrom and other partitions is pretty straight forward too.

    mount /mnt/cdrom

    you can add options to your /etc/fstab to automagically mount things too.

  10. #10
    ... kermit's Avatar
    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    1,528
    Quote Originally Posted by Thantos
    How to fix all slackware related problems: Install Gentoo

    /duck
    Fixed.

  11. #11
    RoD
    RoD is offline
    Redundantly Redundant RoD's Avatar
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Missouri
    Posts
    6,331
    thnx perspective

  12. #12
    RoD
    RoD is offline
    Redundantly Redundant RoD's Avatar
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Missouri
    Posts
    6,331
    One more question, last one i promise!

    I need to go back and change the wait from 5 seconds to forever for lilo, do i just edit the lilo.conf? and if so how do i open that up?

    Anyone know a really good newbike linux site, cuz ive been using linuxquestions.org and its not too good

  13. #13
    Crazy Fool Perspective's Avatar
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    Canada
    Posts
    2,640
    as root:
    emacs /etc/lilo.conf
    or
    vim /etc/lilo.conf


    i highly suggest using emacs if your a linux newbie. vim can be a little unituitive at first use and you dont want to learn its odds and ends with root privelages

  14. #14
    RoD
    RoD is offline
    Redundantly Redundant RoD's Avatar
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Missouri
    Posts
    6,331
    alright that works, is the "timeout" option the one i wanna change? Right now its set at "50"

  15. #15
    Crazy Fool Perspective's Avatar
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    Canada
    Posts
    2,640
    Quote Originally Posted by RoD
    alright that works, is the "timeout" option the one i wanna change? Right now its set at "50"
    yep. check out this
    http://linux.about.com/library/cmd/b..._lilo.conf.htm

    the default timeout is infinite. I use GRUB so im not really familiar with lilo, but it looks like theres a delay variable that does essentially the same thing as timeout. meh, not sure whats up with that. id just leave them both out and let them default.

Page 1 of 2 12 LastLast
Popular pages Recent additions subscribe to a feed

Similar Threads

  1. Need help understanding a problem
    By dnguyen1022 in forum C++ Programming
    Replies: 2
    Last Post: 04-29-2009, 05:21 PM
  2. Memory problem with Borland C 3.1
    By AZ1699 in forum C Programming
    Replies: 16
    Last Post: 11-16-2007, 11:22 AM
  3. Someone having same problem with Code Block?
    By ofayto in forum C++ Programming
    Replies: 1
    Last Post: 07-12-2007, 09:38 AM
  4. A question related to strcmp
    By meili100 in forum C++ Programming
    Replies: 6
    Last Post: 07-07-2007, 03:51 PM
  5. WS_POPUP, continuation of old problem
    By blurrymadness in forum Windows Programming
    Replies: 1
    Last Post: 04-20-2007, 07:54 PM

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21