.AVI troubles

This is a discussion on .AVI troubles within the Tech Board forums, part of the Community Boards category; Im having a problem with playing .avi movies with my Divx or Winamp3 players. They play in WMP but they ...

  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    13

    .AVI troubles

    Im having a problem with playing .avi movies with my Divx or Winamp3 players. They play in WMP but they are of very poor quality and the sound skips ahead of the video. Im running Win98. any help would be appreciated.

    thanks in advance!
    Decode the coded.

  2. #2
    Unleashed
    Join Date
    Sep 2001
    Posts
    1,765
    Is this a system spec issue? I played a divx on a 500mhz celeron, and it did the same thing. I had a friend who had desynced audio for a game trailer when he used to have an 800mhz cpu.

    What are your system specs?
    (cpu, ram, and vid card is all we need really for now)
    The world is waiting. I must leave you now.

  3. #3
    Registered User
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    13
    i have
    processor: a model 3 AMD Duron
    memory: 256mb ram
    display: vga device is a sis card with like 2mb i think. but I also run another monitor on an NVidia RIVA tnt2 model 64/pro.
    Decode the coded.

  4. #4
    Registered User TravisS's Avatar
    Join Date
    Jun 2002
    Posts
    536
    Sounds like a spec issue to me

  5. #5
    Registered User
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    13
    the thing is... when i installed divx for the first time, it worked. then after a few days it went haywire on me.
    Decode the coded.

  6. #6
    Registered User
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    13
    ok, ive tried to install other programs that ive heard use different codecs...

    no luck though.


    I've also tried reinstalling divx and what not...

    failed.


    can anyone provide hope?
    Decode the coded.

  7. #7
    Unleashed
    Join Date
    Sep 2001
    Posts
    1,765
    Update sound and video drivers. Reinstall all Divx/AVI program codecs/software, etc. Make sure you uninstall everything relating to your problem before reinstalling. Restart your computer a few times throughout the process also.

    I showed an on-line friend of mine this thread of yours, and he said, "Yeah, sounds like 'puter's too slow." ...and he is generally, well, always right.

    What's the clock speed on that CPU chip of yours? FYI, the Toy Story 2 Divx AVI is dog slow on a 500mhz Celeron 256 PC133 RAM machine running Windows XP home.
    The world is waiting. I must leave you now.

Popular pages Recent additions subscribe to a feed

Similar Threads

  1. Replies: 4
    Last Post: 01-15-2006, 04:14 AM
  2. More Program Troubles...
    By face_master in forum Windows Programming
    Replies: 2
    Last Post: 08-01-2002, 05:40 AM
  3. .avi files
    By tim545666 in forum A Brief History of Cprogramming.com
    Replies: 7
    Last Post: 06-09-2002, 08:00 AM
  4. having troubles
    By neandrake in forum C++ Programming
    Replies: 7
    Last Post: 03-07-2002, 08:31 PM

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21