Outlook XP / Outlook 2003 beta problems...with Exchange

This is a discussion on Outlook XP / Outlook 2003 beta problems...with Exchange within the Tech Board forums, part of the Community Boards category; Hi! I have the same problem in both applications (outlook XP/2003 beta). I have two E-mail accounts. 1. is an ...

  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Oct 2002
    Posts
    101

    Question Outlook XP / Outlook 2003 beta problems...with Exchange

    Hi!


    I have the same problem in both applications (outlook XP/2003 beta).
    I have two E-mail accounts.

    1. is an exchange account (current set as default)
    2. a private email account


    when I send internal mails (in the office) outlook use the exchange server...as I set (that is OK!).
    but when I will send an external email (for example to bill@microsoft.com )
    Outlook use also the exchange server to send the email and I get an error message.


    The only possibility to send external mails is for me to set the email account by hand for every
    outgoing mail.

    The proble doesn't exist with outlook 2000.
    Outlook 2000 automatically use the second email account when it see that the mail must
    be send to an extrenal account.



    How can I set Outlook XP / Outlook 2003 beta to do the same as Outlook 2000?




    regards,


    gicio

  2. #2
    PC Fixer-Upper Waldo2k2's Avatar
    Join Date
    May 2002
    Posts
    2,001
    dude, it's a BETA
    it probably just doesn't work. Check out ms's website and see if there's a bug fix or a workaround posted. Beyond that just wait till the next full version....(btw why are you running beta software at your company???)
    PHP and XML
    Let's talk about SAX

  3. #3
    Registered User
    Join Date
    Oct 2002
    Posts
    101
    I am a beta tester.



    regards,


    gicio

  4. #4
    Lead Moderator kermi3's Avatar
    Join Date
    Aug 1998
    Posts
    2,595
    Then you should probably contact the people who are running the beta test...afterall none of the rest of us have seen the program
    Kermi3

    If you're new to the boards, welcome and reading this will help you get started.
    Information on code tags may be found here

    - Sandlot is the highest form of sport.

  5. #5
    Registered User
    Join Date
    Oct 2002
    Posts
    101
    I test it again on the final version of office Xp...and I got the same issue.

    Few hours ago I download "Office Professional Enterprise Edition 2003" from the MSDN Subscriber site.
    and it is the same issue in the final version too.

    maybe I have configure my outlook or exchange wrong?!?!

    regards,


    gicio

  6. #6
    Registered User
    Join Date
    Oct 2002
    Posts
    101
    when I send an email (with my default settings : exchange) to gicio@web.de
    I get the message at gicio@web.de but...

    the sender address is: gicio@gicio.local and I can't reply this email because it goes to
    .local

    I thing outlook is wrong configure.

    know someone how I can set the sender email adress for the exchange account for the outgoing
    mails?




    regards,


    gicio

  7. #7
    Registered User
    Join Date
    Oct 2002
    Posts
    101
    this is the header of the mail I get at gicio@web.de from my exchange:

    Received: from [62.109.113.99] (helo=zeus.gicio.local)
    by mx23.web.de with esmtp (WEB.DE 4.99 #459)
    id 1A1OnL-00069g-00
    for gicio@web.de; Mon, 22 Sep 2003 13:23:55 +0200
    Return-Receipt-To: "gicio"
    Subject: sfsfsd
    Date: Mon, 22 Sep 2003 13:23:56 +0200
    Message-ID:
    X-MS-Has-Attach:
    MIME-Version: 1.0
    Content-Type: multipart/alternative;
    boundary="----_=_NextPart_001_01C380FC.03A814C0"
    X-MS-TNEF-Correlator:
    Thread-Topic: sfsfsd
    Thread-Index: AcOA/AK+Cb7uopfETYyi0gvH5QrdzA==
    Disposition-Notification-To: "gicio"
    Content-class: urn:content-classes:message
    From: "gicio"
    X-MimeOLE: Produced By Microsoft Exchange V6.5.6944.0
    To:
    Sender: gicio@gicio.local




    I thing I must change the Sender address ... but how to do I? on the exchange or in Outlook??


    regards,



    gicio

  8. #8
    Registered User
    Join Date
    Oct 2002
    Posts
    101
    I have the solution!!

    just change at "Active Directory Users and Computers" for every user the email address from
    (example) gicio@gicio.local to gicio@gicio.de
    AND it's works!!!




    regards,


    gicio

  9. #9
    PC Fixer-Upper Waldo2k2's Avatar
    Join Date
    May 2002
    Posts
    2,001
    glad you figured it out, now you can write to MS and tell them to put that little tidbit in big bold letters in the help file.
    Knock on wood everything keeps working out for you.
    PHP and XML
    Let's talk about SAX

Popular pages Recent additions subscribe to a feed

Similar Threads

  1. Installing XP....Problems
    By MethodMan in forum Tech Board
    Replies: 14
    Last Post: 11-01-2002, 03:01 PM
  2. Windows Xp Problems People!!!
    By CumQuaT in forum A Brief History of Cprogramming.com
    Replies: 7
    Last Post: 08-02-2002, 09:20 PM
  3. XP with modem problems
    By DavidP in forum A Brief History of Cprogramming.com
    Replies: 10
    Last Post: 06-04-2002, 05:40 PM
  4. more XP problems
    By Unregistered in forum A Brief History of Cprogramming.com
    Replies: 7
    Last Post: 05-14-2002, 09:35 AM
  5. Problems With XP
    By xds4lx in forum A Brief History of Cprogramming.com
    Replies: 1
    Last Post: 04-14-2002, 05:45 AM

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21