Linux printer/sound problem

This is a discussion on Linux printer/sound problem within the Tech Board forums, part of the Community Boards category; Sorry to bother you guys with another one of my (hopefully) easy to solve Linux problems again so soon, but ...

  1. #1
    Pursuing knowledge confuted's Avatar
    Join Date
    Jun 2002
    Posts
    1,916

    Linux printer/sound problem

    Sorry to bother you guys with another one of my (hopefully) easy to solve Linux problems again so soon, but I can't figure it out. I'm running Redhat Linux 8.0 with the most recent updates, and I have both the sound and printer drivers installed. Linux has correctly detected and identified both my printer and my soundcard, however, neither works. I get no sound, including from the test sound button in the configuration, and nothing will print for me

    My soundcard is identified like this in the hardware browser:
    Manufacturer: Creative Labs
    Driver: emu10k1
    Device: n/a
    SB Live!

    My printer is identified like this:
    Manufacterer: unknown
    Driver: unknown
    Device: /dev/lp0
    Hewlett-Packard DeskJet 940C

    If anyone has any ideas, they would be much appreciated...I don't have any idea what I'm doing. If I haven't posted enough information and there is something else that I can tell you that will help, let me know and I'll try to post that as well. Thanks
    Away.

  2. #2
    .........
    Join Date
    Nov 2002
    Posts
    303
    What sound card, are you sure thats the right driver? For my sound card it says I should use that same driver yet it is another one. I at least got errors though heh.

  3. #3
    Banned frenchfry164's Avatar
    Join Date
    Oct 2001
    Posts
    1,552
    I had the same problem you're having with RH 8. I was looking how to fix it, and I almost did, but it was a pain. I didn't want to pay for OSS and I couldn't find a moderm Free/OSS, so I said screw it. Know what I did to fix the problem? I upgraded to RH 9.

  4. #4
    Pursuing knowledge confuted's Avatar
    Join Date
    Jun 2002
    Posts
    1,916
    Did everything work properly with RH9? Also, is there any way for me to update to 9 without downloading the entire set of CDs (again)? Other than, of course, getting the CDs some other way. I don't have limited amounts of bandwidth, but I do have limited amounts of patience.
    Away.

Popular pages Recent additions subscribe to a feed

Similar Threads

  1. OpenGL Linux Line Drawing Problem
    By swanley007 in forum C++ Programming
    Replies: 2
    Last Post: 04-03-2006, 10:31 AM
  2. Replies: 1
    Last Post: 10-18-2005, 11:20 AM
  3. Dabbling with Linux.
    By Hunter2 in forum Tech Board
    Replies: 21
    Last Post: 04-21-2005, 05:17 PM
  4. Problem with C++ in linux
    By MelaOS in forum C++ Programming
    Replies: 2
    Last Post: 12-28-2003, 06:29 AM
  5. Linux modem problem
    By VooDoo in forum Linux Programming
    Replies: 5
    Last Post: 08-19-2002, 06:34 AM

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21