Win2K Sound Issue...

This is a discussion on Win2K Sound Issue... within the Tech Board forums, part of the Community Boards category; I recently installed Windows 2000 Professional on a Compaq Presario 5000 Computer. I recently got the modem drivers working correctly ...

  1. #1
    Seven years? civix's Avatar
    Join Date
    Jul 2002
    Posts
    605

    Win2K Sound Issue...

    I recently installed Windows 2000 Professional on a Compaq Presario 5000 Computer.

    I recently got the modem drivers working correctly with the modem.

    My problem is: I have an onboard (attached to the motherboard) sound device, and windows is telling me (in the sound and multimedia settings) that its preffered sound device is: (in the audio tab) Sound Playback: Modem #0 Line Playback

    That is the only thing under the dropdown list also. My question is: how do I change that and get my onboard sound device working?

  2. #2
    RoD
    RoD is offline
    Redundantly Redundant RoD's Avatar
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Missouri
    Posts
    6,331
    Hmm what type of modem is it?

    Have you tried looking in device manager to ensure there are no errors with the integrated sound?

  3. #3
    Seven years? civix's Avatar
    Join Date
    Jul 2002
    Posts
    605
    Motorola SM56 Voice Modem (winmodem, duh) the drivers were made specifically for Win2k.

    [EDIT] Nope, no conflicts. [/EDIT]

  4. #4
    RoD
    RoD is offline
    Redundantly Redundant RoD's Avatar
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Missouri
    Posts
    6,331
    hmm, was your sound working before you installed it? Seems like the modem over-rid it and is masking it from the o/s. I've never seen this problem before, have you tried turning on mute in the modem settings and/or updating drivers for the onboard sound?

Popular pages Recent additions subscribe to a feed

Similar Threads

  1. Sound Driver Issue
    By HaVoX in forum Tech Board
    Replies: 2
    Last Post: 02-08-2006, 01:38 AM
  2. Low latency sound effects
    By VirtualAce in forum Game Programming
    Replies: 0
    Last Post: 12-21-2004, 01:58 AM
  3. Updated sound engine code
    By VirtualAce in forum Game Programming
    Replies: 8
    Last Post: 11-18-2004, 12:38 PM
  4. DirectSound - multiple sounds
    By Magos in forum Game Programming
    Replies: 9
    Last Post: 03-03-2004, 04:33 PM
  5. sounds?
    By BODYBUILDNERD in forum C++ Programming
    Replies: 6
    Last Post: 12-06-2002, 03:34 PM

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21