About LINUX...

This is a discussion on About LINUX... within the Tech Board forums, part of the Community Boards category; I am using RedHat7.3 My computer is Intel pentium1.6GA MHz Geforce 2 Ti 512MB But when i use my linux, ...

  1. #1
    Kam
    Kam is offline
    Registered User
    Join Date
    Sep 2002
    Posts
    24

    About LINUX...

    I am using RedHat7.3
    My computer is Intel pentium1.6GA MHz
    Geforce 2 Ti
    512MB

    But when i use my linux, it doesn't run really smooth.....
    For example, when i play the "Chromium" this
    game, i can tell that i really cannot play!!
    because i nearly cannot move....it feels like a 486 computer have installed WinXP inside...
    Can you imagine?
    So any one can tell me how i should set my linux work more smooth and what shall i do?
    TO RUN FOR FAILURE

  2. #2
    RoD
    RoD is offline
    Redundantly Redundant RoD's Avatar
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Missouri
    Posts
    6,331
    Are you dual booting? What else are you running? etc.

  3. #3
    Just because ygfperson's Avatar
    Join Date
    Jan 2002
    Posts
    2,493
    chromium requires 3d graphics. without it, its framerate is near 1.

  4. #4
    Kam
    Kam is offline
    Registered User
    Join Date
    Sep 2002
    Posts
    24
    Yes i am dual boot
    I install WinXP and Linux
    I am using GRUB for boot...

    But my graphic card is Geforece2 Ti 64mb
    how come not 3d graphic?

    Can anyone tell me how to solve?
    TO RUN FOR FAILURE

  5. #5
    Evil Member
    Join Date
    Jan 2002
    Posts
    638
    I'm not sure about RH, but I remember on my SuSE install somehting about a separate kernel module for nVidia support. Have you patched?

  6. #6
    Kam
    Kam is offline
    Registered User
    Join Date
    Sep 2002
    Posts
    24
    nVidia Support?
    Where i can find it?
    i don't think i have patched it yet...
    can you tell me where i can download?
    Or any more solutions for me?
    TO RUN FOR FAILURE

  7. #7
    Mayor of Awesometown Govtcheez's Avatar
    Join Date
    Aug 2001
    Location
    MI
    Posts
    8,825
    Nvidia's website would be the first place to check for any driver support.

  8. #8
    Evil Member
    Join Date
    Jan 2002
    Posts
    638
    You are gonna want to go here.

  9. #9
    Kam
    Kam is offline
    Registered User
    Join Date
    Sep 2002
    Posts
    24
    HELP!!!
    I am in WinXP now!!
    cannot go back to Linux....
    ~.~
    please help me...

    I went to the nVidia website and download
    NVIDIA_GLX-1.0-3123.i386.rpm
    NVIDIA_kernel-1.0-3123.rh73up_2.4.18_10.i386.rpm

    The RedHat 7.3 updated to 2.4.18-10 UP i386 Architecture ones...

    then i type in my Linux:
    rpm -ivh NVIDIA_GLX-1.0-3123.i386.rpm NVIDIA_kernel-1.0-3123.rh73up_2.4.18_10.i386.rpm

    then it installed in my linux...
    after that, i restart my computer
    then when it load in to Xwindow...
    it appear black screen and back to shell
    then back to Xwindow black screen...
    cannot load then back to shell again...
    i only can login in Text mode now...
    ~.~ so sad.....
    what can i do now??????
    my kernel is 2.4.18-5
    .......i am a new in linux...
    please help me.........
    Now is nearly mid night in my country~
    and school tomorrow,
    so i gotta sleep .....i hope i can read some solution later...
    thanx all of you guys!!!
    please help~~~~

  10. #10
    Evil Member
    Join Date
    Jan 2002
    Posts
    638
    Well if you want to go back to software accel and try again login as root in a text mode console and type yast, or whatever tool redhat uses, and unload the modules. Then you can try again.

  11. #11
    Kam
    Kam is offline
    Registered User
    Join Date
    Sep 2002
    Posts
    24
    Type yast ? <- what is this command?
    And how to unload the modules?
    I don't really understand how to do it....
    Can you tell me in more details?
    TO RUN FOR FAILURE

  12. #12
    Evil Member
    Join Date
    Jan 2002
    Posts
    638
    yast is Yet Another Setup Tool. just type it in as root. I think it is the setup prog that redhat uses.

    That or try sax, and uncheck the use 3d acceleration. In fact, try sax first, as it is simpler.

  13. #13
    Kam
    Kam is offline
    Registered User
    Join Date
    Sep 2002
    Posts
    24
    when i type yast
    the bash says it's not a command....
    i am going to try the other one later...
    thanx for you help!
    Reply you back later@.@
    TO RUN FOR FAILURE

  14. #14
    Kam
    Kam is offline
    Registered User
    Join Date
    Sep 2002
    Posts
    24
    sax and yast ....
    the bash says it's not a command....
    what can i do now???
    ..........and how to change language setting in text mode?
    Please help me.....I cannot do my homework now...
    so sad....
    TO RUN FOR FAILURE

  15. #15
    Evil Member
    Join Date
    Jan 2002
    Posts
    638
    Really? Neither sax or yast work?

    Try it explicitly:

    /usr/X11R6/bin/SaX2

    See if that helps.

Page 1 of 2 12 LastLast
Popular pages Recent additions subscribe to a feed

Similar Threads

  1. Thinking of upgrading to linux...
    By Yarin in forum General Discussions
    Replies: 37
    Last Post: 07-24-2009, 11:40 AM
  2. Wireless Network Linux & C Testbed
    By james457 in forum Networking/Device Communication
    Replies: 3
    Last Post: 06-11-2009, 11:03 AM
  3. Dabbling with Linux.
    By Hunter2 in forum Tech Board
    Replies: 21
    Last Post: 04-21-2005, 04:17 PM
  4. installing linux for the first time
    By Micko in forum Tech Board
    Replies: 9
    Last Post: 12-06-2004, 04:15 AM

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21