Problem with Allegro

This is a discussion on Problem with Allegro within the Game Programming forums, part of the General Programming Boards category; Hi there, I have installed allegro following all the instructions and that seems ok, the problem i am having is ...

  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Oct 2002
    Posts
    59

    Problem with Allegro

    Hi there,

    I have installed allegro following all the instructions and that seems ok, the problem i am having is that when i come to link in the file "liballeg.a" it cannot be found anywhere on my harddrive.

    I am using Dev-cpp 4 compiler.

    Does anyone know where i can download this file?

    or if i have done anything wrong ??

    Any help would be great

    Boons

  2. #2
    Sweet
    Join Date
    Aug 2002
    Location
    Tucson, Arizona
    Posts
    1,807
    Woop?

  3. #3
    Registered User
    Join Date
    Oct 2002
    Posts
    59

    Talking

    Thanks prog_bman, you are a life saver!

    Been scratchin my head all night...

    Thanks again.

    Boontune

  4. #4
    Sweet
    Join Date
    Aug 2002
    Location
    Tucson, Arizona
    Posts
    1,807
    Your welcome and good luck with allegro
    feel free to pm me if you have any questions
    Woop?

  5. #5
    Registered User
    Join Date
    Oct 2002
    Posts
    59
    Hello again,

    Im still having a problem with running my allegro proram,

    When i try to complie my project i get an error message:-

    "allegro.h: No such file or directory"

    I have linked in the file liballeg.a, but still seem to get this compiler error.

    Does anyone have any ideas?

    Thanks alot

    Boon

  6. #6
    Sweet
    Join Date
    Aug 2002
    Location
    Tucson, Arizona
    Posts
    1,807
    Well did you put the header files into your include folder?
    Woop?

  7. #7
    Registered User
    Join Date
    Oct 2002
    Posts
    59
    Ahaa! Thats done the trick!

    Thanks again Prog-Bman...

    At least now i can start to write some code.....

    Wish me luck.....

    Boon

Popular pages Recent additions subscribe to a feed

Similar Threads

  1. searching problem
    By DaMenge in forum C Programming
    Replies: 9
    Last Post: 09-12-2005, 01:04 AM
  2. half ADT (nested struct) problem...
    By CyC|OpS in forum C Programming
    Replies: 1
    Last Post: 10-26-2002, 08:37 AM
  3. binary tree problem - help needed
    By sanju in forum C Programming
    Replies: 4
    Last Post: 10-16-2002, 05:18 AM
  4. problem in allegro with sprite leaving trail
    By Leeman_s in forum C++ Programming
    Replies: 18
    Last Post: 09-13-2002, 03:04 PM
  5. Problem declaring struct in allegro
    By bobish in forum Game Programming
    Replies: 7
    Last Post: 03-08-2002, 08:26 AM

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21