Allegro problems, moving circle leaving trail

This is a discussion on Allegro problems, moving circle leaving trail within the C++ Programming forums, part of the General Programming Boards category; Hi, seeing both the "Light" and "SpaceWars" games, I just HAD to learn Allegro. I've been using the tutorials at ...

  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    99

    Allegro problems, moving circle leaving trail

    Hi,

    seeing both the "Light" and "SpaceWars" games, I just HAD to learn Allegro. I've been using the tutorials at Loomsoft.net, and they're great. Everything works fine with the moving circle except it leaves a trail of blue (very common newbie problem I bet). I've used double-buffering and all that and I can definetly notice the difference, but the trail is still there. It doesn't mention anything about this in the tutorial. Any help would be greatly appreciated.

  2. #2
    Registered User
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    99

    Anybody?

    Does anybody have a solution to my problem? This thread is on page 2 already so I thought I'd bump it...

  3. #3
    Refugee face_master's Avatar
    Join Date
    Aug 2001
    Posts
    2,052
    oooo...you're gonna get a nasty post from a mod

  4. #4
    Registered User
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    99
    Lol, sorry. I just read another tutorial and noticed the clear() function. So I just inserted 'clear(buffer);' before drawing it to the screen. Sorry about that, maybe I should try to fix it by myself a bit more before asking for help.

  5. #5
    fry
    fry is offline
    Registered User fry's Avatar
    Join Date
    Mar 2002
    Posts
    128
    Yup, and you will learn more that way too.

    And yes, clear(buffer) would fix it
    IDE: Dev C++ 5
    Lib: Allegro
    OS: Windows 2000

Popular pages Recent additions subscribe to a feed

Similar Threads

  1. Need some help choosing a good graphics library
    By dead_cell in forum Game Programming
    Replies: 31
    Last Post: 01-08-2003, 12:30 PM
  2. Problems moving from Borland to Visual Studio
    By SmashBro in forum C++ Programming
    Replies: 3
    Last Post: 10-07-2002, 04:03 PM
  3. Allegro Problems!!
    By Paninaro in forum Game Programming
    Replies: 3
    Last Post: 06-20-2002, 08:50 PM
  4. Problems getting allegro to work.
    By Ion Blade in forum Game Programming
    Replies: 6
    Last Post: 06-05-2002, 08:30 PM
  5. Allegro Problems
    By Quantrizi in forum Game Programming
    Replies: 10
    Last Post: 05-28-2002, 05:52 PM

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21