Getting a Very Simple Quake 2 Bot to Work

This is a discussion on Getting a Very Simple Quake 2 Bot to Work within the C++ Programming forums, part of the General Programming Boards category; Hi, I'm interested in programming, having done a bit of C++ for a few months, so I thought I'd try ...

  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    127

    Getting a Very Simple Quake 2 Bot to Work

    Hi,

    I'm interested in programming, having done a bit of C++ for a few months, so I thought I'd try and see what it takes to do something really simple in Quake 2.

    I saw this page that explains how to compile a simple client side bot, and then get it join a dedicated server that's running on my computer. But for some reason, it doesn't work. I'm sure this is really simple to sort out, if you know how to program, so if anyone could help me out, that'd be great.

    The bot tutorial is here:

    http://ai-depot.com/GameAI/Bot-ClientSide.html

    and the bot code is the one in the second paragraph here:

    http://www.telefragged.com/Q2BotCore/

    I loaded up the workspace that comes with the bot, and it compiled the bot_test.exe properly, but for some reason it won't join my dedicated server. It gives me the message "Usage:\n bot_test <hostname>\n". I figure that means I need to tell it what to connect to, so I tried running it like this "bot_test.exe +connect 127.0.0.1", but it still didn't connect to my dedicated server.

    I know I'm probably 10 years late for starting to mod Quake 2 but I figured I might as well start trying to program games somewhere.

    Thanks.

  2. #2
    Professional Chef leeor_net's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Charles Town, WV
    Posts
    147
    You're actually posting on the wrong site alltogether. Your question is not programming related but usage related.

    You should try posting in an appropriate forum on telefraged or wherever you got your tutorial from (I remember playing with that stuff years ago... good times!).
    - Leeor

  3. #3
    Registered User
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    10
    It says :
    Usage: bot_text <hostname>
    So you listen and do:
    bot_test.exe 127.0.0.1

    no?

Popular pages Recent additions subscribe to a feed

Similar Threads

  1. Why the simple Socket Snippet doesn't work?
    By meili100 in forum Networking/Device Communication
    Replies: 2
    Last Post: 05-05-2008, 05:57 AM
  2. Trying to get an IRC bot skeleton to work
    By Rippy in forum C Programming
    Replies: 0
    Last Post: 02-24-2008, 11:42 AM
  3. Simple class doesn't work
    By Cris987 in forum C++ Programming
    Replies: 7
    Last Post: 01-08-2004, 11:18 PM
  4. Request for comments
    By Prelude in forum A Brief History of Cprogramming.com
    Replies: 15
    Last Post: 01-02-2004, 10:33 AM
  5. The Bludstayne Open Works License
    By frenchfry164 in forum A Brief History of Cprogramming.com
    Replies: 8
    Last Post: 11-26-2003, 11:05 AM

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21