Why dosnt my netbios work?

This is a discussion on Why dosnt my netbios work? within the A Brief History of Cprogramming.com forums, part of the Community Boards category; Hi, I have recently been trying to use netbios on my dads network IP at his office. I am having ...

  1. #1
    Registered User (TNT)'s Avatar
    Join Date
    Aug 2001
    Location
    UK
    Posts
    339

    Unhappy Why dosnt my netbios work?

    Hi,

    I have recently been trying to use netbios on my dads network IP at his office.

    I am having problems with doing nbtstat -a IP and net view as well. This is the output from nbtstat -a IP

    C:\WINDOWS>nbtstat -a 217.36.35.21

    Anytime 161:
    Node IpAddress: [217.134.3.181] Scope Id: []

    Host not found.


    That comes up instantly without even checking to see whereter the host is valid or not. I have also tried it on mates IPs and the same thing happens, rarter that displaying the net bios tool. And then the same thing happens with net view it dosnt display the shares.

    I think my net bios must be disabled or somthing i had this working a while ago on win98 and on winxp before but it dosnt work now, (im on xp now).

    Does anyone know how i can get it working?

    Cheers
    TNT
    Last edited by (TNT); 12-29-2001 at 03:53 PM.
    TNT
    You Can Stop Me, But You Cant Stop Us All

  2. #2
    31173 h4x0r gnu-ehacks's Avatar
    Join Date
    Nov 2001
    Posts
    556
    Hmm...I get the same thing. No host found doesn't necessarily mean that NetBIOS doesn't work though...It just means that nbtstat couldn't FIND the host.
    What will people say if they hear that I'm a Jesus freak?
    What will people do if they find that it's true?
    I don't really care if they label me a Jesus freak, there is no disguising the truth!

    Jesus Freak, D.C. Talk

    -gnu-ehacks

Popular pages Recent additions subscribe to a feed

Similar Threads

  1. getline() don't want to work anymore...
    By mikahell in forum C++ Programming
    Replies: 7
    Last Post: 07-31-2006, 11:50 AM
  2. Why don't the tutorials on this site work on my computer?
    By jsrig88 in forum C++ Programming
    Replies: 3
    Last Post: 05-15-2006, 11:39 PM
  3. Problems in getting OpenGL to work
    By zonf in forum C Programming
    Replies: 5
    Last Post: 02-13-2006, 04:48 AM
  4. DLL __cdecl doesnt seem to work?
    By Xei in forum C++ Programming
    Replies: 6
    Last Post: 08-21-2002, 05:36 PM
  5. my function progie ( that dosnt work)
    By datainjector in forum C Programming
    Replies: 3
    Last Post: 07-06-2002, 11:17 PM

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21